Shopping Cart

Your cart is empty

Continue Shopping

Acne thuis behandelen met een roze klei masker - IZZI Cosmetics

Je hebt acne, alles geprobeerd maar het wil maar niet weg! Of het nu hormonale acne is of niet. Er is een oplossing voor iedereen! En het is een goedkope manier om acne te verwijderen in korte tijd. Hoe? Wij leggen het je uit 


Wat is acne en wanneer heb ik het? 

Acne wordt ook wel jeugdpuistjes genoemd. Daarom komt dit vaak voor wanneer je tussen de 15 en 23 jaar oud bent. Overal in je gezicht heb je kliertjes met talg. Vaak raken deze ontstoken in de leeftijdsperiode dat je jong bent. Deze ontstekingen zorgen ervoor dat het talg verstopt raakt en uiteindelijk wordt dit acne. 

Acne is een zichtbare aandoening, dus wanneer het echt zichtbaar is dat je last hebt van meerdere puistjes op een gedeelte van je gezicht. Dan heb je acne. 

Acne kan komen en gaan. Vaak als je jong bent blijft het wel even zitten. Het kan een kloppend gevoel geven, geïrriteerd zijn en pijnlijk aanvoelen. 

Vaak worden mensen met acne erg onzeker. Het is een onprettig gezicht voor de buitenwereld en mensen willen het gaan verbergen. Handig is dat niet, want make up aanbrengen om acne te verbergen is een korte termijn 'oplossing'. En eigenlijk een negatieve versie van een oplossing aangezien het de ontstekingen nog meer zal verstoppen en hierdoor nog meer acne zal ontstaan. 

 

Wat moet je niet doen als je acne hebt  

Vaak denken mensen dat je de acne goed schoon moet houden en daardoor veel moet gaan wassen. Echter is dit niet zo! Laat de acne zoveel mogelijk met rust. Hoe meer je hydratatie balans niet de kans krijgt om in balans te worden, door het zoveel mogelijk te wassen / reinigen, des te langer het duurt voordat je echt van acne af komt. 

Ook is het niet goed om de puistjes te gaan uitknijpen. Doordat je puistjes uitknijpt krijg je misschien littekens, en het geeft een infecterend effect af op nieuwe plekken waar puistjes kunnen komen. Het verergert dus alleen maar. 

Werkt een dieet tegen acne? 

Vaak denk je ook nog dat je een dieet kan gaan volgen wat wonderbaarlijk jouw acne zal doen verdwijnen. Helaas is er uit onderzoek gebleken dat er niet een link ligt tussen het jong zijn en acne hebben en het dieet wat je volgt. Uiteraard is het wel van belang om zo goed mogelijk en gezond mogelijk met je lichaam om te gaan. Iedere dag iets eten uit de frituur kan natuurlijk ook een niet meewerkend effect hebben op je huid. 

 

Hoe krijg je acne littekens weg? 

Heb je veel acne gehad, of op 1 bepaalde plek op je gezicht? Je zal waarschijnlijk wat littekentjes over hebben gehouden. Dat is een minder fraai gezicht, maar hoe kom je hier nu vanaf? 

Wij hebben 6 manieren om littekens van acne te behandelen

  1. Doe een peeling 
  2. Masseer de huid
  3. Neem vitamine A
  4. Gebruik citroensap
  5. Doe een detox met klei
  6. Probeer een laserbehandeling 

 Wij leggen ze graag nader uit:

1. Doe een peeling 

Dit kan een fruitzuur peeling zijn bijvoorbeeld. Deze kun je vaak alleen doen bij een gespecialiseerde huidtherapeut.  De peeling zorgt ervoor dat de bovenste laag van de huid afbreekt en er een nieuwe "schone" huid voor terugkomt. Dit houdt in dat je huid gaat vervellen, en een nieuwe huidlaag aanbrengt. Het is een vrij intense methode maar het werkt wel. 

Daarnaast zorgt een fruitzuur peeling er ook voor dat je poriën kleiner worden. Hierdoor kun je minder talg aanmaken in de poriën en kom je sneller van je acne af.

 

2. Masseer de huid 

Wellicht heb je ooit van bindweefselmassage gehoord? Dit is een massage van de huid die de dieper gelegen bindweefsel losmaakt. Door dit te doen kun je bijvoorbeeld strakke huid elastischer maken waardoor het loskomt. Of je kunt cellulitis verwijderen en littekens verkleinen. 

Dit kun je dus ook doen op de plek waar acne heeft gezeten. Door middel van de littekentjes te masseren en dit herhaaldelijk iedere week te doen, zul je merken dat de littekens van acne kunnen verminderen.

3. Neem vitamine A

Het is heel simpel: Vitamine A zorgt ervoor dat de talgproductie wordt geremd. Hierdoor voorkom je dus dat je eindigt met nog meer littekens dan je al hebt. Zorg er dus voor dat je een bron van Vitamine A dagelijks binnen krijgt. 

4. Gebruik citroensap

Citroen heeft een antioxidant effect op de huid. Wanneer je citroensap op de direct plek van de acne littekens aanbrengt kan het sap door de huid dringen en de littekens doen vervagen. Breng het citroensap aan op een schoon watje. 

5. Doe een detox met klei

Door middel van een roze klei detox te doen, verwijder je alle oneffenheden en ontstekingen uit de dieper gelegen huid. Een masker kost gemiddeld rond de € 35 euro en met een potje doe je ongeveer 4 maanden. Breng het masker de eerste week om de dag aan, daarna kun je het bijhouden met 2 keer per week. Je zou binnen 1 a 1,5 week al resultaten moeten zien. 

Benieuwd maar IZZI detox masker reviews? Check het hier! 

6. Probeer een laserbehandeling 

Om een egalere huid te krijgen zou je ervoor kunnen kiezen om een laserbehandeling te ondergaan. Uiteraard zit er een leeftijdsgrens aan het kunnen doen van deze behandelingen. Ook zou je je goed moeten inlezen bij verschillende klinieken. Uit ervaringen weten wij dat laseren niet altijd bij iedereen werkt. Maar wanneer het wel werkt is het resultaat verbluffend! 

 

Acne behandeling thuis door middel van een klei masker

Een kleimasker verwijdert alle onzuiverheden uit de diepere laag van de huid. Normaal gesproken ben je bij een schoonheidsspecialiste veel behandelingen kwijt van gemiddeld zo'n 60-80 euro om het werk te doen met peelings, wat een roze kleimasker ook kan.
Een kleimasker zorgt er niet alleen voor dat de onzuiverheden worden verwijderd. Het zorgt er ook voor dat het pigment op peil is, dus als je last hebt van hyperpigmentatie (plekken waar je vlekken in het gezicht ziet die donkerder worden dan andere plekken), zal dit langzaam verdwijnen door het detox kleimasker. De huid wordt gladder en egaler. Daarom raden we je altijd aan om niet te veel in de zon te zitten, of te bruinen in de eerste fase van het gebruik van het IZZI detox kleimasker.

Als je last hebt van acne, wordt dit ook als onzuiverheid gezien en zal het geleidelijk verdwijnen. Na het eerste gebruik van het roze klei masker zie je al resultaat.

IZZI Detox-masker draagt bij aan de stimulatie van het collageen. Het zorgt ervoor dat de huid wordt gestimuleerd bij de aanmaak van collageen. En collageen maakt de huid weer gehydrateerd en glanzend.

Binnen hoeveel behandelingen ben ik van mijn acne af?

Er zijn verschillende types acne natuurlijk. En het hangt ook af van de hoeveelheid acne waar je echt last van hebt. Maar als je binnen een dag van je puistjes af wil dan is de enige oplossing een detox voor de huid. 

Je ziet al na 1 behandeling resultaat. Maar eerst zal de huid en infecties verergeren. Dat is natuurlijk niet zo'n fraai gezicht, maar het is een gedeelte van het proces van de detox. 

Gemiddeld ben je binnen 1 week van het grootste gedeelte van je puistjes en acne af. Dat is dus al niet te vergelijken met naar een huidtherapeut gaan. Dit kost namelijk veel meer tijd en geld! 

Na ongeveer 1,5 week zul je echt merken dat je huid glad is en egaal van kleur. De onzuiverheden zullen weg blijven zolang je het roze klei masker bijhoudt. Zorg er dus voor dat je na de 1,5 week het masker zo'n 1 a 2 keer per week nog blijft aanbrengen. En mocht je een periode weer meer last krijgen, breng het dan zoals de eerste week om de dag aan. 

Waarom zorgen kleimaskers ervoor dat ik nog meer puistjes krijg?

Kleimaskers zijn er om alle onzuiverheden uit de diepere laag van de huid te verwijderen. Dit betekent dat al deze onzuiverheden en infecties in de huid naar het huidoppervlak zullen komen. Dat is de reden waarom acne soms een paar dagen erger wordt en enige roodheid zal verergeren.

Wat je moet weten, is dat je moet volhouden! We weten allemaal dat het erger is als je huid nog meer puistjes heeft dan voorheen, maar daar zijn kleimaskers nu juist voor gemaakt. Anders kun je de volledige huid van je gezicht niet echt ontgiften. De onzuiverheden, acne en infecties zijn na ongeveer 1 week verdwenen. Dus uiteindelijk valt het wel mee! Neem even de tijd om dit te doen. Misschien tijdens je vakantie? Als je echt niet wilt dat iemand je zo ziet.

Hoe werken kleimaskers voor acne?

Alle schoonheidsrituelen zijn een proces, inclusief het roze detoxmasker. Een detox komt van binnenuit. Het lichaam moet daarom werken met ingrediënten die worden aangebracht om ervoor te zorgen dat de huid van binnenuit wordt gereinigd. Het doet dit door de ingrediënten van het roze detoxmasker op te nemen. Zoals we zojuist hebben uitgelegd, is dit een proces. U zult direct na de eerste behandeling resultaat zien.


We leggen de stappen uit:


Na 1 of 2 keer gebruik van het IZZI roze klei masker kan het zijn dat onzuiverheden worden verergerd. De huid kan iets gevoeliger zijn, meer puistjes vertonen of droger aanvoelen. Dit komt omdat de huid nog moet verwerken dat alle onzuiverheden als het ware uit de huid worden geduwd.
Na 3 tot 4 keer gebruik te hebben gemaakt van het IZZI detox masker, zul je merken dat onzuiverheden verdwijnen en dat het masker zijn werk zal doen. Uw huid kan lichter van kleur worden als u pigmentvlekken of roodheid heeft ervaren door acne of puistjes.
Na 4 tot 5 weken gebruik van het IZZI detoxmasker merk je dat je in de laatste fase van het masker zit. Dit betekent dat de meeste onzuiverheden echt verdwenen zijn. De pigmentatie wordt verlicht en de huid ziet er glanzend uit. De huid voelt ook zacht en gehydrateerd aan. Dus geen problemen meer met een droge huid.

Indirect is het roze klei masker dus een wondermiddel tegen acne en puistjes!  

 

Het roze detox kleimasker van IZZI uitproberen?

Koop het met een kortingscode van 25%: SAVE25

https://www.izzicosmetics.com/products/pink-detox-clay-mask